Slabire mentine

“Am slabit la dieta, dar esuez sa ma mentin…” - The Fit Baker

Nici nu mai este nevoie să citești statistici, ci e suficient să te uiți în jurul tău. Mult mai puțin se vorbește despre Menținere.

Rata re-îngrășării după cele mai multe diete este zdrobitoare. Schimbarea stilului de viață — cuvinte magice, intens folosite, care pot să însemne o mulțime de lucruri, care spuse doar așa… nu prea înseamnă mare lucru, dar care dacă se întâmplă… ei bine, ai găsit Sfântul Graal!

Deci, ce faci ca să te menții după ce ai slăbit?

Ce urmează? Pentru mulți, recuperarea kilogramelor pe care tocmai le-au dat jos uneori și altele în plus.

În primul rând, nu începi cu o dietă. Știu deja răspunsul. Cel mai probabil o să slăbești, și la fel de probabil, într-un timp de câteva săptămâni sau luni te vei îngrășa la loc, sau poate chiar mai mult.

  • 25 slăbește
  • Deteriorarea metabolică pierderea de grăsime
  • 7 cele mai importante sfaturi de slabit de care trebuie sa tii cont | constanta-harta.ro
  • Dimpotriva, chiar ne pricepem foarte bine la asta.
  • Unde intervine tehnologia în toată ecuația?
  • De exemplu, scăderea în greutate a suplimentului
  • Dieta Amalia Nastase. Cum se mentine in forma, dupa ce a slabit 30 kg

Probabilitatea cea mai mare o au dietele care se depărtează cel mai rău de modelul de alimentație echilibrată, pe care ar trebui să slabire mentine adopte oricine dorește să scadă în greutate și să se mențină. Încă de la început vreau să vă spun că ceea ce funcționează pe termen lung sunt micile schimbări ale stilului de viață, cu sau fără legătură directă cu alimentația, dar care în final au un impact asupra greutății și sănătății în general. Toate aceste mici sau mai puțin mici schimbări trebuie privite ca fiind piesele unui puzzle, care atunci când sunt puse împreună conturează stilul de viață corect.

Nu e absolut necesar să slabire mentine toate piesele, e chiar greu de crezut că există cineva pe lumea asta care face totul așa cum ar trebui.

Important este să avem mai multe piese decât spații goale, încât privit de sus puzzle-ul nostru să arate cât de cât ok. În momentul când renunți la o astfel de piesă, puzzle-ul nu mai are niciun sens.

Dar dacă acestea sunt piesele mari, care sunt cele mici? Se pot da multe exemple: să reduci porțiile, să mănânci din vase mai mici, să introduci în alimentație mai multe legume, să renunți la sucuri îndulcite, să reduci zahărul și toate formele sub care se ascunde în alimente, să citești etichetele, să nu mai prăjești etc etc. Multe dintre ele le știi deja, dar nu le aplici. Gata cu atâta puzzle.

Oricum ar fi, rapidă sau lentă, scăderea în greutate presupune o tranziție de la un set de obiceiuri la altul.

slabire mentine

Am constatat că în cele mai multe cazuri oamenii își propun schimbări majore. Nu e neapărat ceva greșit, atâta timp cât schimbările sunt corecte de exemplu, de mâine nu mai mănânc junk food și mă apuc de sport.

Autor: Dr. De ce dupa o dieta apare tendinta de ingrasare?

Pentru alții funcționează schimbările mai lente, de mai mică amploare de genul, o să mai răresc situațiile în care iau cina la fast food. Ideea slabire mentine că schimbările majore pot să ne bulverseze uneori, chiar dacă ne fac bine. E important să găsești modalitatea proprie prin slabire mentine să ajungi la un echilibru, astfel încât toate aceste schimbări să nu te copleșească și așa cum se spune pe la noi, să cazi din lac în puț.

slabire mentine

Și ghici ce au făcut? Studiile au arătat că cei care se cântăresc frecvent au mai multe șanse să-și mențină greutatea.

“Am slabit la dieta, dar esuez sa ma mentin…”

Eu cred că un ritm optim ar fi o cântărire pe săptămână. Nu e cazul să cazi în extrema cealaltă și să te cântărești obsesiv. Reține că nu e nimic de îngrijorat dacă greutatea ta variază de la o zi la alta.

slabire mentine

Trebuie însă să te îngrijorezi atunci când observi că variază de la o săptămână la alta cu mai mult de 1, kg. Planificarea este un element de bază indiferent de domeniu, atunci când urmărești să obții un rezultat.

În slabire mentine celor care au slăbit, obiectivul este menținerea greutății.

“Dieta” – Problema de conotatie

Dacă nu slabire mentine controlul asupra aportului de alimente, șansele de a te menține se reduc. Control înseamnă să nu te trezești că vine ora mesei și tu nu știi sau nu ai ce să mănânci.

slabire mentine

Într-un fel asta ține tot de planificare. Este un gest de bunsimț, însă mulți nu îl iau în seamă.

Jurnalul unei pofticioase mereu la dietă: menţinerea siluetei după slăbire

Dacă știi exact ce trebuie să cumperi, ai șanse mai mici să te lași pradă tentațiilor și în plus vei petrece mai puțin timp la cumpărături. Deși eu sunt de părere că cinci mese reprezintă alegerea cea mai bună, slabire mentine pentru tine funcționează să ai trei mese dar nu arde grasimea subtire sau 1e ok și așa — important este să te ții de ele. Dacă sari peste o masă vei afecta ciclul foame — hrană — sațietate și s-ar putea să mănânci mai mult la următoarea masă.

Sigur, dacă se întâmplă rareori să nu poți lua o masă, nu e slabire mentine tragedie. Îți vor aduce relativ puține calorii și te vor sătura prin volum.

Meniu cont utilizator

Sunt utile, bineînțeles și în perioada de scădere în greutate. Vorbesc, bineînțeles despre alimentele care au o densitate calorică mare. Dacă îți este poftă să mănânci o prăjitură cu cremă, nu te abține, dar mulțumește-te cu o cantitate redusă.

Din când în când uită-te peste pozele mai vechi, adu-ți aminte cât de greu te mișcai și ce riscuri pentru sănătate aveai. Cei din jur îți vor face complimente. Acceptă-le cu zâmbetul pe buze. Pentru mulți vei fi un model.

slabire mentine

Dacă te vei îngrășa la loc, vei dezamăgi mai mult decât o singură persoană, adică tu. E un motiv bun să rămâi în formă. Sper că aceste idei îți vor fi de folos ca să înțelegi ce atitudine ar trebui să ai după ce ai scăzut în greutate.

Dacă gândești în termeni de dietă, o să suferi o dezamăgire.

slabire mentine

Dacă însă înțelegi că e vorba despre modificarea unor obiceiuri, atunci șansele sunt de partea ta. In final va las cu un video despre acest subiect:.

Asevedeași